Author Saurav Ranjan Datta talks about his book "Goddesses of Fury" and the upcoming ones, in the recent interview by The Little Booktique Hub

The Little Booktique Hub recently interviewed Author Saurav Ranjan Datta on his already published book "Goddesses of Fury" and his upcoming books, which the author has been working on for a while.

Here's what the author has to say, read the interview below:

1. When did you first realize you wanted to be a writer?

Ans: July’2019.

2. How long does it take you to write a book?

Ans: It takes around one year for a mid-sized non-fiction book and a minimum of two years for a novel.

3. What is your work schedule like when you're writing?

Ans: Either at 4 am or after 10 pm.

4. Where do you get your information or ideas for your books?

Ans: Mostly when talking to people from different areas of life.

5. What do you like to do when you're not writing?

Ans: Reading, traveling, or watching TV.

6. What does your family think of your writing?

Ans: They support me a lot in everything I do.

7. How many books have you written? Which is your favorite, and why?

Ans: Three books to date and two upcoming. My favorite ones are the two forthcoming books, one on travel and the other on folklore and heritage. They are very close to my heart for some personal reasons.

8. What was the moment that you decided that you should write the book "Goddesses of Fury"?

Ans: I have been waiting to write this since my college days. Many brave women have shaped my life until today. It is a tribute to all of them.

9. Who or what is your inspiration behind this book?

Ans: My mother and my aunts.

10. Any suggestions for book lovers or readers that would pick your book for reading as to what they will find in your work?

Ans: An in-depth history of the world and the unique fact that women have shaped history more than men.

11. Are there any current works in progress? And can we expect another novel or book soon?

Ans: Yes. Two more books are in progress: one is a collection of short stories, and the second is another book on history.

12. How was the process of writing and editing? Do you have any tips for budding or aspiring writers who wish to write a book for themselves someday?

Ans: Writing is only 50% of the job done; the other 50% is editing. Writing is all about discipline. I would like to suggest the upcoming authors be patient with their work and take as much time in editing as is required.

13. Would you like to take this platform to thank someone for their support or contribution to this book?

Ans: I would like to thank my publishers, Rohit Bhaiya and Promita Madam, for releasing this book and having faith in me.

14. Has your book, "Goddesses of Fury," been featured anywhere?

Ans: Yes, in some media (Daily Hunt, The Rise Insight, Wikipedia, etc.).

15. How was it working with The Little Booktique Hub? Would you recommend us to others?

Ans: Yes. It was a good experience. They are growing in leaps and bounds.

 

Have you read the book "Goddesses of Fury"?

About the book: The purpose of this book is to erase a wrong notion from our minds that the history of this world was shaped only by tough, unflinching, strong men who were physically active as warriors. On the contrary, this book proves that women influenced events as much as men. They even surpassed all their contemporary males in bravery and intelligence many times. This book also analyses certain occurrences in world history that shook our past. Here, the readers will get a chance of travelling more than 3000 years in time through the lives of these daring women. The chapters here would also read like crime thrillers because of the much vengeance and bloodshed that happened in our past. To sum up, ‘Goddesses of Fury’ is a work that narrates our complicated bygone days from around the world.

Get yourself a copy from Amazon now!

The Little Booktique Hub

Looking to get Published? Unable to find the right publisher for you? Worry Out! The Little Booktique Hub is here to fulfill your dreams, get in touch today at +91-6207603834 for more info.
'You Write - We Publish'

comments
    No Comments

Leave a Comment

Message *

Name *

Email *

215
Go to TOP ]